30 Juni 2018

Nederlands Open Luchtmuseum

Inhoud


Zaterdag 30 Juni togen we met 7 ladies naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op zich nog wel spannend, want het regionale OV staakte, dus...met de trein naar Arnhem zou prima gaan, maar met de bus naar het museum?? Wel, het liep allemaal als een zonnetje..We hoefden zowel op de heen- als op de terugreis, maar een paar minuten te wachten voordat onze bus verscheen. De bus die niet zou rijden volgens alle apps die we raadpleegden! 
We hadden prachtig weer, dus mooier kon het niet. Het museum was groter dan de ladies verwachtten..maar het oude trammetje maakte dat we niet al die afstanden zelf moesten lopen. Er was zoveel te zien. De Amsterdamse Westerstraat, het Indische achtererf, de huisjes van diverse tijden, de boerderijen, het pakhuis van het museum met oude spulletjes. En voor ons soms allemaal nog zo herkenbaar. Het met de hand wassen, ja hoor, onze moeders deden het nog. 
Er was veel te zien, zoveel, dat we het niet eens allemaal gezien hebben. Maar, zo tegen sluitingstijd, waren we toch echt wel moe. 
Dames, het was erg gezellig en weer een heerlijke dag. Dank jullie wel.