30 September 2017

Dagje Volendam

30 September was het tijd voor een dagje Volendam. Altijd leuk.

Het weer was, anders dan de weerberichten beloofden, niet heel erg met ons. Het regende vrijwel de hele dag. Het was gelukkig niet zo druk in Volendam als midden in de zomer. We merkten wel op, dat er diverse groepen bezig waren met een puzzel, of met een 'inburgeringsexamen'. Heel leuk.
Ondanks het weer hebben we toch wel genoten van de dag. Volendam is en blijft natuurlijk een mooi dorp, vooral als je even van de Dijk weg gaat. Naar het Doolhof bijvoorbeeld. 's Zomers loopt het daar dan vol met mensen, maar nu waren we er maar met een handvol. Ook Hotel Spaander is een beauty. Een prachtige hal en overal schilderijen. Een pracht plek om even een drankje te drinken.
De dames lieten zich de broodjes vis op de Dijk ook goed smaken.
Aan het einde van de middag klaarde het weer op en konden we de dag toch afsluiten met een poosje heel gezellig op een terrasje zitten.
We hoefden niet lang te wachten op de bus terug en in Amsterdam had de trein zoveel vertraging, dat wij geen vertraging hadden en direct konden instappen naar Leiden. Goed eind van een mooie dag.