19 augustus 2017

DAGJE DELFT

Tijd voor een bezoek aan Delft.

We boekten een bootje om het moois van Delft te bekijken en ons af te zetten bij de porceleinfabriek Royal Delft (De Porceleyne Fles).
Met (halve) medewerking van de NS gingen we naar Den Haag, en verder met de bus naar Delft. Altijd gezellig. Helaas verging het een van onze ladies niet zo goed tijdens haar treinreis, maar gelukkig arriveerde ze toch op tijd in Den Haag om samen met ons in de bus te stappen. Door de busreis die natuurlijk wat langer duurde dan normaal gesproken het ritje Den Haag-Delft met de trein, moesten we direct de boot in. De koffie moest dus nog even wachten. Enfin, het werd goedgemaakt door het boottochtje. Ook Delft is vanaf het water zeer de moeite waard en er werd ons veel verteld over de geschiedenis van de panden die we zagen.
Aangekomen bij Royal Delft gingen we eerst maar voor de koffie en iets te eten. Daarna hadden we tenminste de rust om aandachtig te kijken naar het moois dat ons daar werd getoond en te luisteren naar wat men ons te vertellen had.
Na afloop van ons bezoek werden we weer keurig door de boot opgehaald, die ons weer in het centrum van Delft afzette.
Het was mooi weer, dus we hebben ons nog een poosje vermaakt op een terrasje op de Markt in Delft, voordat het weer tijd werd om huiswaarts te gaan.
Weer een fijne dag om met plezier aan terug te denken.