30 juli 2016

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

 

 

 

Vorig jaar ging het niet door in verband met een geweldige zomerstorm op de dag dat we zouden gaan. Maar dit jaar gingen we dus wel..en als compensatie voor vorig jaar was het weer deze dag geweldig. Precies goed,heerlijk zonnetje, niet te heet...kortom een geweldige dag om een bezoek te brengen aan het Zuiderzeemuseum.


Het begon met de treinrit naar Enkhuizen, als altijd heeeel gezellig. Bij aankomst eerst maar even de inwendige mens versterkt op het terras bij het stationscafe. Achter hete glas werd het al gauw heel warm en steeds meer vestjes en truitjes werden uitgetrokken.


Na deze lunchpauze ging het op weg naar het museum. Met de boot. Gelukkig was de vaart niet lang genoeg jom zeeziek te worden dus iedereen stapte monter van boord bij het museum. Daar was natuurlijk van alles te zien. Soms probeerden de ladies om de 'bewoners' wat uit hun rol te halen, maar...nee hoor, ze bleven er keurig in en gaven ons daarmee een leuke blik op het verleden.


Er zijn natuurlijk weer de nodige foto's gemaakt ter herinnering.

We namen de laatste boot terug en terug in Voorhout, waar we op de trein gestapt waren, hebben we de dag afgesloten met een heel gezellig dinertje en een ijsje.