Workshop Keramiek schilderen op 

2 februari 2013

Workshop Keramiek schilderen

Het had even wat voeten in aarde, maar uiteindelijk kwam het er toch van. We gingen pottenbakken/keramiekschilderen bij Ashley’s Atelier. 

Althans, dat dachten we. Helaas ging het pottenbakken (nog) niet door. 
Dat doen we vast nog een andere keer. Gelukkig vond niemand van de aanwezige dames het echt een punt en we hebben ons gezellig op het beschilderen van schalen, bekers en appels en peren gestort. 
Het was voor sommige dames even wat moeilijk om de locatie te vinden, maar uiteindelijk is het ze toch allemaal gelukt. 
Cwinta, Ed en Irene stonden ons al op te wachten. We hebben eerst uitgebreid de kleine Ashley bewonderd en voorzien van een rode hoed. Nadat papa Ed vertrokken was met Ashley konden we beginnen. 
Ja..niet meteen met werken natuurlijk. Eerst even op stoom komen en kletsen bij een kopje koffie met appeltaart. 
Daarna kon het echte werk beginnen. We mochten kiezen uit prachtige schalen om ons op uit te leven met creatief schilderwerk. En wat een talent dames! We werden er geheel stil van. Letterlijk dus, want zoveel als dat er gepraat werd tijdens de koffie, zo stil en geconcentreerd was iedereen bezig met haar schaaltje. De één tekende eerst haar afbeelding, de ander ging vrolijk vrij uit de hand met penseel aan de gang. En nog weer een ander vroeg en kreeg hulp, omdat ze toch ècht niet kon tekenen. Gelukkig waren er wat plaatjes om inspiratie op te doen of gewoonweg na te tekenen. Red Hat plaatjes natuurlijk. Dus veel red hat dametjes op de schalen en rode hoedjes, maar ook bloemetjes. 
En ondertussen werden we geadviseerd door Cwinta en verwend door Irene. Wijntje, limonade, nootjes, zoutjes, worstje, kaas en pizzaatjes. Alles wat een rechtgeaarde Zeemeerplus zo graag heeft. Heerlijk hoor en errruuuug gezellig. Uiteindelijk werd het zelfs 19.30 uur, voordat de laatsten ook vertrokken. 
Cwinta, Irene, Ed en alle aanwezige ladies, bedankt voor een hele gezellige, geslaagde middag.