Landelijke RHS Funventie 20-04-2013, georganiseerd door de Talented Ladies in Capelle a/d IJssel

RHS Funventie Capelle a/d IJssel

Om kwart voor negen waren we dan allemaal op het station in Leiden, klaar om af te reizen naar Capelle a/d IJssel voor de landelijke RHS funventie.

Eerst even een bakje koffie, kaartjes kopen voor zover nodig en toen naar het perron voor de trein naar Schiedam. Van lieverlee zagen we steeds meer Red Hat ladies verschijnen van andere chapters, die ook op weg waren naar Capelle. Gezellig samen in de trein! Alleen waren wij als Zeemeerplussen eigenwijs en stapten uit in Schiedam, om vandaar met de metro verder te gaan naar Capelle. De anderen reisden door naar Rotterdam Blaak. Niet dat het wat uitmaakte, want toen onze metro op Blaak stopte, stapten zij daar weer vrolijk in. Dus toch nog samen!

In Capelle stapten we midden in het feestterrein uit. We hoefden dus zeker niet te zoeken. Gauw naar de ontvangst en onze badges e.d. opgehaald en toen konden we nog even rondneuzen op de Kunst en Kitschmarkt die was georganiseerd. 

Burgemeester Frank Koen van Capelle a/d IJssel heette ons, na de Talented Queen, van harte welkom en we verzamelden ons voor een geweldige paars/rode optocht, voorafgegaan door de muziek, naar de radarboot,  de 'Majesteit'. Daar scheepten we ons in voor een rondvaart naar Rotterdam en terug.

Aan boord was genoeg te zien en te beleven. Kraampjes waar een rechtgeaarde Red Hatster zich kon uitleven met het kopen van hoeden, sieraden enz., profiel knippen en een tombola met altijd prijs. En natuurlijk even een praatje met ladies van andere chapters, een lekker buffet en heerlijke wijntjes (en natuurlijk andere drankjes). Kortom we waren af en toe zo druk aan boord, dat nauwelijks erg hadden waar we nu heen voeren. In de Rotterdamse haven werden we met een paar hele grote waterfonteinen begroet door de blusboot Port of Rotterdam.

Al met al een prima tocht.

Nadat we terug waren in Capelle en in optocht, nu zonder muziek, weer naar het centrum waren geleid was er nog even tijd om nog wat rond te neuzen op de markt, een dansje te doen  op het plein of gewoon even op een terrasje te zitten.

Om goed vijf uur stapten we weer in de metro richting huis. Moe, voldaan en heel tevreden.

Onze welgemeende complimenten voor de Talented Ladies voor de geweldige organisatie van deze prachtige dag. Dank jullie wel.